Mattias Svanberg bakom allt för sitt Wolfsburg: ”Väldigt glad att hjälpa laget”

Mattias Svanberg bakom allt för sitt Wolfsburg: ”Väldigt glad att hjälpa laget”

Mattias Svanberg bytte Bologna mot Wolfsburg i somras och Sveriges landslagsmittfältare har under första säsongen i Wolfsburg varit in och ut i startelvan.

Idag fick han chansen från start och levererade direkt.

Det tog nämligen inte ens fyra minuter innan 24-åringen satte sitt första Bundesliga-mål i karriären. Efter en fin frisparksvariant av Wolfsburg där Patrick Wimmer hittade Svanberg som på volley snyggt kunde placera in 1-0.

I matchminut 23 satte Svanberg 2-0 efter ännu en fin variant av Wimmer men målet blev bortdömt för offside. Minuter senare fick gästerna en frispark precis utanför straffområdet. Fram klev Mattias Svanberg som träffade en arm och straff för Wolfsburg som inte gjorde några misstag. 2-0.

Men Malmösonen var inte nöjd där. Bara tre minuter senare svarade han för en assist när han nickskarvade fram bollen till danske anfallaren Jonas Wind. Och i den 72:a minuten stod Svanberg för sin andra assist när han frispelade högerbacken Ridle Bak. Wolfsburg vann till slut med hela 5-0.

”Skönt att få hjälpa laget att ta en viktig seger på bortaplan. Såklart viktigt för självförtroendet och det kan nog öka chanserna för mer speltid innan landslagsuppehållet”, skriver han till SVT Sport.