Vägrade vaccinet – tvingas lämna USA

Vägrade vaccinet – tvingas lämna USA

I slutet av förra veckan meddelade New York Islanders general manager Lou Lamoriello att Islanders infört ett vaccinkrav för spelare och ledare inom organisationen. 

Enligt Lamoriello var viljan att vaccinera sig hög – alla inom organisationen hade gjort det, utom en. 

– Vi vidtar alla försiktighetsåtgärder vi kan för att hålla våra spelare, vår personal, tränare och deras familjer så hälsosamma som möjligt, förklarade han enligt Fox News.  

Västervik lånar Bode Wilde

Spelaren som inte ville vaccinera sig var backtalangen Bode Wilde. I och med sin ovilja att vaccinera sig får han inte vara med på Islanders camp inför säsongen. När tränaren Barry Trotz mötte media i fredags bekräftade han att klubben letade efter en klubb att låna ut backen till. 

– Alla har ett fritt val, och det har han utnyttjat. Och det är helt okej. Vi respekterar det. Han kommer att spela hockey, och vi försöker hitta rätt ställe för honom att utvecklas på, för vi ser att han har potential, sa Trotz då och tillade:

– Förhoppningsvis lugnar situationen med covid ner sig och världen blir lite mer normal. Vi hoppas att Bode spelar många matcher för Islanders i framtiden. 

Nu har Islanders hittat rätt klubb för Wilde. Nämligen Västervik i hockeyallsvenskan. På Twitter bekräftar Islanders att man lånat ut backen till den svenska klubben. 

https://twitter.com/NYIslanders/status/1442904629734350848

SportExpressen söker Västerviks sportchef Emil Georgsson.