Upplagt för jätte- rysare i slutspelet

Upplagt för jätte- rysare i slutspelet

I fjol avstod Smederna, som vann tre raka SM-guld 2017-2019, från att köra i Elitserien under pandemisäsongen. Inför årets säsong valde laget från Eskilstuna att delta igen, och man har tagit sig hela vägen fram till semifinal mot Rospiggarna. 

Dubbelmötet ser ut att bli en riktig rysare. 

På tisdagskvällen kördes den första av två matcher. Då var hemmalaget Rospiggarna helt överlägsna, i alla fall i 13 av 15 heat. Inför det 14:e heatet ledde Rospiggarna med tio poäng, och hade en jättechans att skaffa sig ett drömläge att nå finalen.

Då vakna Smederna. Med två femettor i de två sista heaten räddade man upp resultatet till att ”bara” förlora med två poäng och har i allra högsta grad slagläge inför returen.

På onsdagskvällen möts lagen i Eskilstuna.