Det är bara en tidsfråga innan han spelar i NHL

Det var ingen klang- och jubelföreställning när de två tilltänkta topplagen Skellefteå och Frölunda ställdes mot varandra.
Målsnålt, tight och rätt få riktgt vassa målchanser.
Jag tror dock jag vet en som njöt rätt mycket av den här matchen.

Det var uppenbart att Frölunda pratat om att täppa till defensiven, vara starka framför eget mål och hjälpa sin målvakt efter debaclet senast. Det var kanske en anledning till att det offensiva spelet lös med sin frånvaro inledningsvis.
Att lämna Västerbotten med en hållen nollan är inte många lag som kommer göra den här säsongen. Det kommer att kunna ge gruppen ett självförtroende och ett lugn som man kan bygga vidare från. Idag släppte man till ett skott på mål i zonen framför eget mål att jämföra med sju stycken senast mot Brynäs.
Det är i den änden som Frölunda måste bygga för det offensiva spelet- och spelarna finns där även om det inte stod ut idag. Spelare som Ryan Lasch och Michael Špaček kommer växa och höja sitt spel. Det kommer också påverka spelet i powerplay som gått på lite tongång i de två första matcherna. Det är ett anfallsvapen som kommer avgöra många matcher och påvisar man, över tid, ett likande försvarsspel som ikväll betyder det att Frölunda kommer att vara ett topplag.

Inför säsongen pratade Skellefteås nye tränare Robert Ohlsson att man som lag skulle växa under säsongen och att det var långt ifrån en färdig produkt. Det jag tycker man gör förbannat bra redan nu är spelet bakifrån och hur lugna man är i sina uppspel. Backsidan är rörlig, passningskicklig och delaktig i det offensiva spelet. Det gör att Skellefteå kommer vara produktiva över tid även om man blev nollade mot Frölunda. Idag hade man svårt att vinna insidan i anfallszon och få fast pucken och skapa långa tunga anfall. Presspelet fungerade inte riktigt när Frölunda, likt Skellefteå, spelade sig ur egen zon på ett föredömligt sätt.
Lika viktig som segern i sig var sättet man vann på.
Roger Rönnberg, som jobbat med lagets defensiv under veckan, njöt nog av att se sitt lag spela så uppoffrande och stabilt i egen zon.
Han drog nog också en suck av lättnad.

Andra noteringar från matchen:

# Christian Folin är en toppback. Så otroligt stabil och förtroendeingivande
# Jayce Hawryluk kan bli en publikfavorit med sitt fysiska spel. Han är långt ifrån matchform eller van vid den stora rinken för den delen. Men det finns ändå nåt där. Jag tror han kommer bli bra
# Simon Edvinsson är härlig att kolla på. Vilken pondus.
#Linus Karlsson behövde inte speciellt lång startsträcka för att anpassa sig till spelet i SHL. Idag var han Skellefteås bästa spelare.
# Visst att Frölunda hjälpte sin målvakt bättre idag än senast mot Brynäs men Matt Tomkins var lysande matchen igenom. Han sattes på prov ett gäng gånger och såg hur lugn och trygg ut som helst.
# Det är bara en tidsfråga innan Adam Wilsby spelar i NHL.
# Frölundas powerplay är lite rostigt. Mycket kretsar kring Ryan Lasch som dock inte såg helt bekväm ut i samarbetet med Jens Olsson på backplats. Det finns lite att slipa på där.

Tack för att ni tog er tid

Sanny