Gynges två mål gav mästarlaget första segern

Gynges två mål gav mästarlaget första segern

Det blev en tajt repris på vårens jämna semifinalserie de här lagen emellan. Under den inledande perioden besökte Örebros spelare utvisningsbåset alldeles för ofta för sitt lags bästa. Spel fem mot tre i 1.37 var ett gyllene läge som Växjö inte slarvade bort. Julius Nättinen drog på ett hårt skott som Richard Gynge styrde in i nätmaskorna.

– Vi snurrar bra med dem, antingen får de släppa förbi oss eller dra ned oss, sade 1–0-skytten Gynge till C More.

– Vi måste ta bort utvisningarna för att vinna matchen, konstaterade Örebros forward Robin Kovacs i en pausintervju i C More.

Claesson utökade

Det hjälpte dock föga att gästerna under inledningen av den andra perioden höll sig på banan. Växjös back Ludvig Claesson, ifjol i hockeyallsvenska Tingsryd, skickade iväg en puck som smet in bakom Jonas Arntzen i Örebros kasse.

Men plötsligt fick gästerna upp farten under rören, vilket snabbt belönades. Reduceringen kom då Joel Mustonen fann luckan mellan Växjö målvakt Janis Kalnins och dennes första stolpe. Richard Gynge fick sedan en fin möjlighet att bli tvåmålsskytt, men hans straffslag gick i stolpen och ut.

Gynge avgjorde

I lördagens SHL-premiär i Växjö vände gästande Färjestad underläge 0–2 till seger efter straffar. Vibbarna därifrån kändes tydligt i arenan då Örebros Christopher Mastomäki, knappt tre minuter in i den tredje perioden, stänkte dit 2–2.

En stund senare valde Växjös tränare Sam Hallam att ta timeout för att försöka styra tillbaka sitt gäng till vinnarspåret.

Till sist blev ändå Richard Gynge tvåmålsskytt vilket gav Växjö säsongens första seger och två poäng.