Han vinner efter tragiska dödsfallet

Han vinner efter tragiska dödsfallet

20.15 går Prix Triton i väg på Vincennes stora bana. 2700 meter ska avverkas i loppet som är öppet för sex- och sjuåriga hingstar och valacker som tjänat maximalt 151 000 euro.

Två av förhandsfavoriterna möttes nyligen i ett liknande lopp och jag tror på repris i den inbördes ordningen…

9 Give Me tränas av Séverine Raimond som så tragiskt förlorade sin stjärna Galius förra helgen. Hästens senaste start var i ett liknande lopp här på Vincennes och då blev det en säker seger efter ett fint lopp i andraspår.

Love You-sonen har sju raka lopp där han varit topp-tre och allt tyder på att Yoann Lebourgeois kan ge hästen ett fint lopp och segerstrida igen i dag.

Trea bakom Give Me på Vincennes var 14 Gino Viva. Hästen har sedan dess hunnit starta på Chartres där det blev en säker seger. Formen är fortsatt stigande och även om han inte kunde hänga på Give Me senast räknar jag med att det är jämnare i mål denna gång.

Svenskägde Gino Viva har gått barfota sex gånger och vunnit tre av dessa. Klart plus!

Timoko-sonen 16 Gorlando har bara två segrar i karriären, men är ofta med i främre träffen och hugger. Det är över en månad sedan han startade, men han står perfekt inne i loppet, endast 800 euro från gränsen.

Även om Gorlando kanske är allra bäst över kortare distanser har han gjort flera bra lopp över 2700 meter och ska passas tidigt här.

En luring på kupongen är 5 Genlou Blond. Han kommer från två positiva insatser och denna gång blir det barfota runt om och Alexandre Abrivard i sulkyn.

Om allting faller väl ut kan Genlou Blond rensa bra i kuponghögen.

Avslutningsvis drar jag en lans för 11 Festival d’Orient. Hästen både tränas och körs av Romain Derieux och hade tre raka segrar i lite enklare gäng innan han fick nöja sig med en sjätteplats på Vincennes senast.

Att vinna kan bli tufft, men som skräll har han en plats på min kupong.

Rank: 9-14-16-5-11.