VM 2022: Oron efter bilderna på Neymar

VM 2022: Oron efter bilderna på Neymar

Brasilien gjorde två mål i den andra halvleken och besegrade Serbien bekvämt under torsdagskvällen. Richarlison gjorde två mål och hade därmed världens ögon på sig under en liten stund. Men det skulle inte vara länge.

Med lite mer än tio minuter kvar kavlades tv-bilder ut som fick hela Brasilien att hålla andan.

Neymar, den största stjärnan i ett profiltätt Brasilien, satt ner och tog sig för ankeln. Detta efter en dålig tackling från Nikola Milenkovic i Serbien. Bara strax därpå byttes han sedan ut och såg illa berörd ut. Det kom tårar ur ögonen på superstjärnan.

– Jag tror att tårarna handlar lite om att det gör ont, men också rädslan att missa VM som han har sett fram emot i fyra år och att se den drömmen gå i kras. När du jagar Pelés rekord, bara två mål i från det hade varit jobbigt, säger Siavoush Fallahi i C Mores sändning om stjärnans skada.

Ikonen: ”Jag hoppas att han kan spela nästa match”

Kaka, som vann Ballon d’Or 2008 och som är en av Brasiliens största i modern tid, är hoppfull för att det ska gå bra.

– Jag hoppas att Neymar kan spela nästa match, säger han i Bein Sports sändning. Men vi såg inte honom i bästa slag i dag. Det är konstigt, men han kanske har några problem.

Den förre mittfältaren säger även att det viktigaste är att laget vinner och gör en bra insats, även efter att Neymar gick av skadad. Lothar Matthäus lät inte lika optimistisk i samma sändning.

– Det här är illa för Neymar, det är inte, inte bra. Jag såg honom i tunneln efter matchen. Han grät massor och var väldigt upprörd, säger experten och före detta storspelaren i Bein Sports.

Lagläkarens besked om Neymars skada

Enligt Brasiliens lagläkare Rodrigo Lasmar handlar det om en stukning av höger fotled.

–Vi började direkt behandla honom på bänken med hjälp av vår fysio. Vi måste vänta 24-28 timmar för att få en bättre överblick. Vi kommer titta till honom imorgon igen. Nu måste vi vänta och kan inte ge några fler kommentarer.

Förbundskaptenen Tite säger:

– Vi är säkra på att Neymar kommer fortsätta spela i VM.

Tite får också frågan varför han inte bytte ut Neymar direkt efter smällen:

– Jag såg inte att Neymar var skadad. Det är först nu efter matchen som jag fick se klipp på tacklingen.

– När Neymar är med i uppbyggnaden av 2-0-målet ser man att han har ont. Jag tyckte att det var konstigt. Vad hade hänt? Jag såg ingenting. Han lyckades till och mig lura mig att han inte var skadad.

Uttern är fotbollsvärldens nya orakel – förutsåg Japans skräll