Eric Johansson skadad – hoppfull inför VM: ”Ska vara lugnt”

Eric Johansson skadad – hoppfull inför VM: ”Ska vara lugnt”

Eric Johansson var en del av det svenska lag som tog EM-guld tidigare i år. Sedan dess har han flyttat till tyska Kiel och där bjudit på ett fint facit, med 94 mål på 21 matcher.

Men nu har 22-åringen åkt på ett bakslag. Han har fått en fraktur i sin hand, som kommer hålla honom borta från spel i minst en månad.

– Det skedde på en träning. Jag skulle skjuta och så träffade jag en i lagets hand

. Jag fick lite ont i början men jag tänkte väl att det var något med fingret eller så bara. En vanlig smäll. Sedan försökte jag köra vidare, men jag kunde inte greppa bollen riktigt så då kände jag att det var något som var konstigt, säger Johansson till SVT Sport.

Hoppas vara tillbaka till VM: ”Ska vara lugnt”

Beskedet att det rörde sig om en fraktur var givetvis inte det roligaste att höra, menar Johansson. Men vänsternian hoppas och tror på att kunna vara tillbaka till VM, som går av stapeln i januari nästa år.

– Om jag blir uttagen till VM så kommer det nog inte vara någon fara. Om det går som det ska så ska det vara lugnt, säger han.

Med en höst av bra resultat bakom sig känner Johansson sig positiv inför ett eventuellt mästerskap.

– Jag tycker att formen känns bra. Jag har kommit bra in i Kiel och i laget och så hoppas jag att det släpper lite i landslaget också, säger den tidigare Guif-spelaren.

Handbolls-VM spelas 11 till 29 januari, i Sverige. Det svenska landslaget spelar i samma grupp som Brasilien, Kap Verde och Uruguay.