Cristiano Ronaldo kan straffas efter vredesutbrottet

Cristiano Ronaldo kan straffas efter vredesutbrottet

I april föll Manchester United mot bottenlaget på bortaplan. Men efterspelet handlade inte om matchen, utan om Cristiano Ronaldo och vad som hände när han var på väg ner i spelargången. 

Där stod en 14-årig Evertonsupporter och filmade Ronaldo, som fick ett vredesutbrott och slog telefonen ur handen på på supportern. 

– Jag började gråta. Jacob var i fullständig chock, sa supporterns mamma Sarah Kelly till brittiska medier dagarna efter incidenten. 

I augusti berättade Sarah Kelly att Ronaldo ringt upp henne för att förklara sitt beteende. I samtalet ska han ha sagt att han inte har gjort något fel, säger Kelly.

– Det gjorde mig galen. Jag sa till honom: ”så du tycker inte att det är att skada någon att slå på min sons hand så hårt att han får ett blåmärke”, säger hon. 

Cristiano Ronaldo bad om ursäkt för sitt beteende via Instagram. 

”Jag ber om ursäkt för mitt utbrott och, om det är möjligt, skulle jag vilja bjuda in den här supportern till Old Trafford för att se en match, detta som ett tecken på fair play och sportsmannaanda”, skrev han.

Ronaldo kan straffas för utbrottet

Nu står det klart att FA kommer att utreda ärendet vidare, och Ronaldo riskerar att straffas för sitt våldsamma beteende, rapporterar flera brittiska medier.

I ett uttalande på sin hemsida skriver Manchester United att ”vi kommer att stötta vår spelare efter anklagelserna”. 

Just nu är det landslagsuppehåll i Premier League. När ligan startar om igen nästa helg ställs United mot svårast tänkbara motstånd direkt, nämligen i ett derby mot regerande ligamästarna Manchester City på bortaplan.