JUST NU: Coronasmitta i elitlaget – match flyttas

JUST NU: Coronasmitta  i elitlaget – match flyttas

Under måndagen genomfördes coronatester för hela Önnereds HK:s damtrupp.

I väntan på resultaten är lagets verksamhet pausad och inga kollektiva träningar kommer att hållas förrän provsvaren är negativa. Det låter ÖHK:s klubbchef Johan Sylwan meddela i ett uttalande på klubbens hemsida.

Bakgrunden är, enligt GP, att två spelare fick symptom efter matchen mot Kungälv förra söndagen. De isolerades då från övriga truppen. I början på veckan visade deras test att de har covid-19. 

Trots det spelade Önnered – efter dialog med Handbollsförbundet och Peter Gentzel, vd i Svensk Elithandboll – match mot Västerås Irsta i fredags.

– Då gjordes bedömningen att vi skulle kunna spela den matchen utan risk. Spelarna som fick de första symptomen var inte med. Bedömningen var att de hade varit isolerade så länge från truppen att den skulle gå att genomföra, säger Johan Sylwan till GP.

Efter den matchen fick ytterligare två spelare symptom och väntar nu på svar efter att ha testat sig under måndagen. Även två spelare i herrtruppen, som har relationer med spelare i damtruppen, har testats.

Nu är alltså verksamheten för damtruppen pausad tills vidare och torsdagens match mot Skövde kommer att flyttas.

– Vi kommer inte träna kollektivt förrän vi har fått tillräckligt många negativa provresultat, det är också därför matchen mot Skövde är flyttad, säger Johan Sylwan som nu hoppas att inte fler har smittats.

– Vi hoppas och tror att det inte ska behöva vara så. I och med att de inte har träffat resten av truppen efter att de fått symptom. Peppar, peppar så borde vi ha fått fler med symptom nu om vi hade hade en större smittspridning.

Önnered ligger fyra i SHE efter åtta omgångar. När mötet med Skövde kommer att spelas är inte bestämt.