Ljungbergs ord för ett år sedan uppmärksammas

Ljungbergs ord för ett år  sedan uppmärksammas

Arsenal är sex matcher in på Premier Leaguesäsongen och har noterats för tre vinster och tre förluster. Den senaste förlusten kom på söndagen mot Leicester där Jamie Vardy gjorde matchens enda mål. 

Arsenaltränaren Mikel Arteta valde att starta med den offensiva duon Alexandre Lacazette och Pierre-Emerick Aubameyang tillsammans, något av en het potatis i Arsenal-lägret. 

För även om Lacazette noterats för tre mål på fem ligamatcher den här säsongen får fransmannen kritik för sitt spel och Arteta får kritik för sitt val att spela honom. Tidningen Evening Standard skriver bland annat att Arsenal ”måste lösa problemen med Aubameyang och Lacazette”

Mot bakgrund av det har flera nyhetssajter, däribland Football London och BeIN Sports uppmärksammat en intervju med Fredrik Ljungberg från december förra året. BeIN Sports skriver bland annat: ”Har Fredrik Ljungberg en poäng här?”. 

Den svenske fotbollsikonen hade hand om Arsenal i sex matcher under 2019. I sina två första matcher startade han Lacazette och Aubameyang ihop, det slutade med 2-2 mot Norwich och 1-2 mot Brighton. 

Efter det fick de inte spela ihop igen under Ljunberg. Efter 0-3-förlusten mot Manchester City den 15:e december förklarade Ljungberg varför. 

– Man måste ha balans i laget. Med både Lacazette och Aubameyang på plan blev vi väldigt sårbara i vårt försvar. De är bra spelare båda två, men vi har spelat med bara en av dem sedan dess och gjort det bättre, sa han då. 

Frågan är om Ljungberg knäckt koden redan för ett år sedan.