Superintresse för 70-miljonersgården

Superintresse för 70-miljonersgården

Julmyra Horse Center är en av Sveriges största hästanläggningar och är känd inom travkretsar. 

Bland annat för att flera stora tränare hållit till på gården. Reijo Liljendahl, Dennis Palmqvist, Katja Melkko, Jasmine Ising och Petter Lundberg är några av tränarna som bedriver sin verksamhet på gården. 

Företaget Gelba är majoritetsägare i gården men förra veckan bekräftades det att superanläggningen är till salu för hela 70 miljoner kronor. 

”Är en unik och fin anläggning” 

Något som blev en snackis inom travsporten. 

– Avgörande är nog om vi kan hitta spekulanter med ett genuint intresse i travsport eller annan hästsport samtidigt som man har ett ekonomiskt sinne för att driva och förvalta anläggningen. Sist men inte minst så är ju även storleken på plånboken avgörande. Med en alltför stor låneandel så blir köpet svårt att ro ibland, sa mäklaren Mats Fröjdenstam till SportExpressen då. 

Nu har gården legat ute några dagar och enligt mäklaren har intresset varit väldigt stort. 

– På Hemnet låg försäljningen i topp både i länet och i kommunen. Allmänintresset är högt av förklarliga skäl, det är en unik och fin anläggning, säger Mats Fröjdenstam. 

LÄS MER: Supergården till salu för 70 miljoner kronor

”Många tittar troligen av nyfikenhet” 

Jätteintresset på Hemnet beror enligt mäklaren delvis på att många bara är nyfikna, men han bekräftar även att det redan nu dykt upp ett par eventuella köpare. 

– Många av de som tittar gör det troligen av nyfikenhet snarare än ett intresse för ett reellt köp. Vi är fortfarande tidigt i försäljningsprocessen men det har dykt upp några spekulanter som vi tror kan komma att gå vidare med förvärvskalkyler och andra förberedelser för att i ett senare skede komma in med anbud på fastigheterna eller bolagen, säger han. 

Finns intresse från aktiva inom sporten

Totalt är gården på 112 hektar.

Den innehåller bland annat en rundbana på 1000 meter, en 800 meters rakbana, en 500 meter lång djupsandsbana och en kuperad backbana plus en 800 meters rundsandbana.

Är det några aktiva inom travsporten som visat intresse? 

– Jag kan säga att det finns ett intresse såväl från aktiva till mer förvaltande aktörer inom travnäringen. Även mer klassiska fastighetsförvaltare med intresse i trav- eller annan hästverksamhet har varit kontakt med mig.