”Han kommer aldrig glömmas efter detta”

”Han kommer aldrig glömmas efter detta”

Mikwaukee Bucks vann sin första NBA-titel 1971. Sedan dess har det varit en lång väntan. Och när finalserien inleddes med två förluster mot Phoenix Suns såg det ut som att väntan inte var över.

Men Milwaukee kom tillbaka, och i och med nattens seger mot Phoenix på hemmaplan blev det fyra segrar i rad – och därmed är NBA-titeln också i hamn.

Antetokounmpo gjorde 50 poäng

Lagets stora stjärna Giannis Antetokounmpo stod för 50 poäng i en makalös match från grekens sida.

”Har någon någonsin varit bättre i ett NBA-avgörande än Giannis i kväll? Magic (Earvin Johnson) i match sex 1980 kommer jag att tänka på, men den här matchen kommer man alltid att minnas”, skriver TBN:s Mike Harrington på Twitter.

”Han är makalös. Giannis är 26. Ligans bästa spelare två gånger, nu mästare och en MVP-insats i finalen som är den bästa vi sett på år och dar”, skriver Sportsnets Arash Madani.

”Hans insats är legendarisk. Helt otrolig finalserien igenom”, skriver kollegan Dan Riccio”

New York Posts krönikör Mike Vaccaro var inne på samma spår.

”Ställ det här på den översta hyllan. Det är där den hör hemma. Låt alla få veta om det, nu och i framtiden, att Giannis Antetokounmpo, med sitt lag och en stad som trånade efter en erövrare, svarade för en av de bästa insatserna i en titelavgörande NBA-match. Han var exakt så bra. Han var exakt så magnifik”, skriver Vaccaro.

Giannis Antetokounmpo, som i december förra året skrev på ett nytt femårskontrakt med Milwaukee Bucks, utsågs till finalseriens viktigaste spelare. Samtliga elva jurymedlemmar var överens om det valet.

– Jag kunde ha gått till ett superlag, göra mitt jobb och vinna. Men jag gjorde det den svåra vägen och den rätta vägen. Och vi gjorde det. Vi gjorde det. För fan, vi gjorde det, säger 26-åringen.

Milwaukee Bucks mästare i natt

Den sjätte finalmatchen var annars jämn, och hemmalag och gäster turades om med att vinna perioderna. Milwaukee ryckte i från med 26–16 i första, medan Phoenix gick om och upp i ledning med 47–39 i andra. Efter tredje var det helt jämnt, 77–77.

Milwaukee drog återigen ifrån i sista perioden. Men två frikastpoäng av Phoenix med dryga minuten kvar gjorde att det bara skilde fyra poäng mellan lagen.

Men närmare än så kom aldrig Phoenix, och Milwaukee kan fira sin titel efter 4–2 i matcher.

65 000 människor, som hade samlats på Milwaukees gator utanför Fiserv Forum, firade vilt i natt.


https://twitter.com/KyleMalzhan/status/1417692138037465088?s=20https://twitter.com/TheAthletic/status/1417698774206480386?s=20https://twitter.com/espn/status/1417701289958510593?s=20