Nytt frågetecken: ”Hade hoppats på flera dagar”

Nytt frågetecken: ”Hade  hoppats på flera dagar”

Under gårdagen kom beskedet att Juventusanfallaren Lina Hurtig tvingades lämna återbud till första dagarna på landslagets läger i Kalmar. 

Familjeskäl är anledningen, men under måndagen uteslöt inte Peter Gerhardsson att Hurtig skulle kunna ansluta senare på lägret. 

– I de samtal jag har haft med Lina så är det fokus på att vara tillgänglig för OS. I första hand gäller det här torsdagen, och sedan får vi ha ett samtal på fredag och se vad vi fattar för beslut då. Det är ingenting som oroar mig i nuläget, sa Gerhardsson då. 

Nu kommer nästa bakslag för Sverige i anfallet. För andra träningen i rad stod Wolfsburgs Rebecka Blomqvist vid sidan. 

”Hade önskat att vi haft flera dagar”

Enligt landslagets läkare, Houman Ebrahimi, stukade Rebecka Blomqvist högerfoten i en duell i den senaste matchen med klubblaget. En skada som nu kräver behandling. 

– Sedan hon kom hit har vi fortsatt med rehabilitering och det går framåt. Det ser bättre och bättre ut för varje dag, säger Ebrahimi.

Under tisdagens träning tränade Blomqvist ensam, men kunde enligt Ebrahimi, trycka på en del. Förhoppningar om en eventuell match mot Norge är ännu positivt försiktiga. 

– Givetvis hade jag önskat att vi hade haft fler dagar, men vi får ta det beslutet i morgon för att se vad hon har för chanser. I dag har vi stegrat på ganska bra. Så får vi se hur mycket hon kan delta i morgon, säger Ebrahimi.