Mjällby räddade poäng efter en sen kvittering

Mjällby räddade poäng efter en sen kvittering

Nykomlingen Halmstad fick en fin start på årets allsvenska säsong när det blev en 1-0-seger mot BK Häcken i premiären.

Men sedan dess har det inte blivit några fler vinster för Magnus Haglunds manskap.

Med andra ord var torsdagskvällens hemmamöte mot Mjällby något av en tidig måstematch för HBK.

”Borde ha gjort något mål till”

Efter en händelsefattig matchinledning fick Halmstad straff efter drygt 20 spelade minuter. Ett inlägg mot straffområdet styrdes mot mål, men stoppades av Max Watsons utsträckta armar. 

Mohammed Al-Hakim pekade mot straffpunkten och MFF-lånet Marcus Antonsson stegade fram. Straffen var distinkt och hård – Samuel Brolin var inte ens nära att rädda.

– Jag tycker vi får tryck på dem och kanske borde ha gjort något mål till, säger Antonsson till Discovery+.

Straffmålet var Antonssons tredje fullträff för säsongen. Efter båda hans tidigare mål – mot IFK Norrköping och Örebro – tappade Halmstad sin ledning.

Löfquist missade straff 

Mjällby försökte växla upp det offensiva spelet under matchens andra halvlek. Bland annat genom att sätta in Mamudu Moro och plocka av Jesper Gustavsson.

Men gästerna hade förtvivlat svårt att skapa riktigt farliga målchanser, trots ett periodvis stort övertag i bollinnehavet.

Allra närmast en kvittering kom till en början Kadir Hodzic när han mötte ett inlägg på volley. Men Malkolm Nilsson var vaken på linjen och styrde undan till en hörna. 

Det som alla trodde var Mjällbys sista stora kvitteringsmöjlighet uppstod i den 90:e matchminuten, när David Löfquist stegade fram för att försöka förvalta en straffspark. 

Men Malkolm Nilsson gick åt rätt håll och gjorde vad som där och då var dagens viktigaste räddning. 

”Det är en rejäl snedträff”

Straffmissen sänkte inte Mjällby utan gästerna fortsatte sätta press mot ett lågt stående HBK. Efter 93 minuter kom utdelningen och återigen var det Jacob Bergström som blev hjälte, när han dunkade in 1-1-målet.

Målet var Bergströms tredje för säsongen.

Hur många mål har då Mjällby som lag gjort? Jo, tre stycken. 

– Det är en rejäl snedträff som precis går in. Det är otroligt att det ska vara så svårt ibland. Men det var ju trevligt, säger Bergström till Discovery+. 

Krysset innebär att Mjällby samlat ihop åtta poäng på sex matcher. Halmstad är fast på kvalplats, med fem poäng.