”Kan vara en outsider till medalj i stafetten”

”Kan vara en outsider till medalj i stafetten”

Damstafetten

HÅLLTIDER

10.45: Uppsnack från studion i Kalix

11.00: Stafett, damer 3×5 km klassiskt


TV-SÄNDNING

Stafetten sänds på SportExpressens hemsida och går att se för alla som har ett Premium-konto. Du kan enkelt skaffa ett Premium-konto och första månaden är gratis.

Klicka här för att komma till sändningen.


STARTLISTA

Den stora skrällen är att Charlotte Kalla inte finns med i Piteå Elits förstalag. I stället kör hon för andralaget. Förstalaget består av Emma Ribom, Jonna Sundling och Ebba Andersson medan Kalla kör ihop med Lisa Vinsa och Sofia Henriksson i andralaget.

Frida Karlsson och Sollefteå? De kommer inte till start. Sollefteå tappade som bekant Ebba Andersson till Piteå Elit inför den här säsongen och har nu svårt att få ihop ett slagkraftigt stafettlag.

Klicka här för att se alla lag som har anmälts till stafetten.


FÖRHANDSTIPS

Tomas Pettersson, krönikör SportExpressen: ”Frågan är nog inte om Piteå Elit vinner – snarare om klubben till och med får två lag på pallen? Det är nämligen fullt möjligt. Att man har Charlotte Kalla i andralaget (!) säger väl egentligen allt om bredden på Piteås åkare. Främsta utmanare: Falun Borlänge med Moa Olsson, Maja Dahlqvist och Louise Lindström.”

Ludvig Holmberg, reporter SportExpressen: ”Ja, det här ser på förhand ut att bli en riktig rysare – mellan Piteå Elits förstalag och Piteå Elits andralag. Värvningen av Ebba Andersson gjorde att de stärkte ett redan starkt lag och samtidigt såg till att Sollefteå inte ens kommer till start i stafetten. Utöver Falun Borlänge skulle Östersund – med Linn Svahn i spetsen – kunna vara en outsider till medalj.”


Herrstafetten

HÅLLTIDER

11.45: Uppsnack från studion i Kalix

12.00: Stafett, herrar 3×10 km klassiskt


TV-SÄNDNING

Stafetten sänds på SportExpressens hemsida och går att se för alla som har ett Premium-konto. Du kan enkelt skaffa ett Premium-konto och första månaden är gratis.

Klicka här för att komma till sändningen.


STARTLISTA

Mest noterbart här är att Oskar Svensson saknas i Falun Borlänge. Han var anmäld under onsdagen, men tvingades lämna återbud i sista stund.

Calle Halfvarsson saknas också. Han står över hela SM-helgen och laddar i stället för nästa säsong.

I övrigt är alla Sveriges främsta åkare med. Även Viktor Thorn. 24-åringen lämnade tidigare i veckan chockbeskedet att han avslutar sin karriär, men i Kalix finns han med och gör sina allra sista lopp.

Klicka här för att se alla lag som har anmälts till stafetten.


FÖRHANDSTIPS

Tomas Pettersson, krönikör SportExpressen: ”Åsarna är regerande mästare – och med succéduon från VM (Jens Burman & William Poromaa) i laget här i Kalix lär det krävas en rejäl vallabom för att missa guldet. Såväl Piteå som IFK Mora har lag späckade med landslagsåkare och lär bli lagen som ger Åsarna hårdaste kamp om SM-guldet.”

Ludvig Holmberg, reporter SportExpressen: ”Absolut, Åsarna är favoriter – men här kommer det bli jämnare än på damsidan. Som jag ser det har både Piteå Elit och IFK Mora en riktigt bra chans att vara med och slåss om guldet. En åkare att hålla ett extra öga på: 18-årige Leo Svahn, lillebror till Linn Svahn, finns med i Östersunds lag och gör sin första start i ett senior-SM.”


SÅ FUNKAR EXPRESSEN PREMIUM

Registrera dig på expressen.se/skidsm och läs alla våra Premium-artiklar gratis i en månad. Därefter är priset 79 kronor per månad.

Expressen Premium är en digital prenumeration som inte har någon bindningstid.

Sändningarna från SM-avslutningen i längdskidor kommer synas tydligt på SportExpressen.se varje dag.