Därför är Liverpool bästa spiken i kväll

Därför är Liverpool bästa spiken i kväll

■■ Torsdagens Topptips inleder med en stormatch från Premier League. Ett möte som Liverpool har god känsla från de senaste åren med sex raka segrar, inklusive en Champions League-final. Nu är Pool inne i en av sina värsta formsvackor på mycket länge. Insatsen i FA-cupen mot Manchester United var ändå ett steg framåt offensivt där Klopp fick i gång Salahs målskytte. Nu kliver troligen Henderson in som mittback och förbättrar den delen också. Tottenham imponerade inte mot Wycombe i veckan och är beroende av att firma Kane/Son har en bra dag. 

Nu kan vi dra nytta av Pools formsvacka då det svenska folket gödslar med garderingar och erbjuder fint värde på tvåan. Runt 40% spikar jag Liverpool rakt av.

■■ Fint spelvärde dukas även upp i match 8 som hämtas från brasilianska Serié A. Corinthians är med på kupongen för andra gången på kort tid. Senast gick jag emot klubben som lider av ekonomiska bekymmer, en väldigt skadedrabbad trupp och avstängningar på Leo Natel och kreatören Rómulo Otero. Då blev det också torsk med 0-2 hemma mot Bragantino. Här väntar ännu en tuff uppgift när Corinthians gästar desperata Bahia, som krigar för nytt kontrakt. 

Trots den mediokra ligaplaceringen är Bahia starka hemma i Salvador där tagit fem segrar på de åtta senaste matcherna. En etta runt 40% är tillräckligt intressant för att singla. 

■■ Match 2. Basel har fått lämna över stormaktspinnen i Belgien till Young Boys sedan ett par säsonger tillbaka. Just nu har de gamla mästarna nio poäng upp till serieledarna och inledde året på sämsta sätt genom att torska hemma mot ett inte allt för märkvärdigt Zürich med 1-4. Samma lag som Sion gästade borta runt jul och då höll nollan. Sions mål är främst att klara kontraktet, men fortsätter de leverera på samma stabila nivå så finns det goda chanser till det. 

Laget har nu fem raka utan förlust. När Basel gästade den här arenan i fjol blev det torsk och jag räknar inte bort Sion den här gången heller till dryga 20%. 

■■ I övrigt. Av de två storfavoriterna på kupongen, Napoli (match 2) och Club Brugge (match 5) så kan det vara vettigt att iallafall gardera en av dem för att ha chans på större utdelning. Jag väljer i första hand att gardera Club Brugge som kliver in i ett derby som kan leva sitt eget liv. 

Värdarna Cercle Brugge kommer från en tung seger i kampen om nytt kontrakt borta mot Kortrijk och brukar stå upp bra när storebror står på andra sidan. Har dessutom individuell klass genom Chelsea-lånet Ike Ugbu. 6% på ettan är för bra för att säga nej till. 

ANNONS: Spela proffsets 108-kronorsrad

 

Skrällen

Sion (match 7)

Ligafyran Basel är inte vad de var för några år sedan. Såg bedrövliga ut mot Zürich (1-4) och är ingen favorit att hålla i handen mot svårspelade Sion. 

Spiken

Liverpool (match 1)

Jag väljer sida i stormatchen från Premier League och tror att Liverpool studsar tillbaka från formsvackan. Tottenham är ett sämre lag spelmässigt. Runt 40% så gillas spiktvåan. 

Draget

Bahia (match 8)

Bahia krigar för nytt kontrakt och är klart bäst hemma i Salvador. Möter ett Corinthians med stora problem i truppen. Bahia ska vara tydlig favorit men undervärderas av det svenska folket. Fräck värdespik under 40%. 

ANNONS: Spela proffsets 108-kronorsrad